D'ni társadalma és történelme

Vissza Következő

Needrah Király

 

(A jegyzetfüzet a városban, a Királyok Termében (rotunda) található)

 

2779-ben, 66 éves korában foglalta el a trónt. Needrah egy kis cég, a Szobrászok Céhének volt volt tagja, egyidőben a nagy Lahkeer szobrásszal, úgyhogy nagyon jó barátságban voltak. Miután Needrahé lett a trón, a négy évvel fiatalabb Lahkeer megkapta az első elismeréseket. Akik már látták a munkáit, állították, hogy D'ni eddigi egyik legnagyobb művésze, [1] noha a legtöbb ember akkor még nem is hallotta a nevét.

Needrah mindig is buzgó támogatója volt a barlang bővítésének, s miután megkapta a trónt, elhatározta, hogy a többi embert is meggyőzi s igyekszik rávenni erre.

Needrahhoz igen közel állt a három bátyja, gyakorlatilag a legbelsőbb tanácsadói voltak. Mindegyikük Céhmester volt: a legidősebb a Bányászok Céhében, a következő a Kőfaragók Céhében, a harmadik az Épitészek Céhében. Pozíciójuk révén mindegyikük nagyban hozzájárult Needrah eredményeihez.

Needhrah 221 éves uralkodása alatt négy új területhez láttak hozzá: a Jaren lakónegyedhez, az elit területek legelitebbjéhez, Kalehhez, a Kali üzletnegyedhez, és a Nehv'eril iparnegyedhez, amely az idegen termékek importjával és előállításával foglalkozott.

2916-ban a Technikusok Céhe bejelentette az iparilag is alkalmazható extrudálást, ami elősegítette az építészeti eljárások további fejlesztését, beleértve az "unistrukturális" építkezést. [2]

Needrah 300-ben húnyt el 296 éves korában. Volt ugyan két lánya, de nem volt saját fia, akire a trónt hagyhatta volna. Ezért bátyjának legidősebb fiát jelölte ki követőjének.

[1] Idézet: "A J'Taeri ember", írta Kimal, 3243.
[2] A téglák és elemek addig használatos összekapcsolása helyett az unistrukturális építkezésnél lehetséges volt "...a különböző köveket úgy összeszőni, akár egy szvettert" írta egy történész. Eredményül a kövek látszólag kötés, varrat nélküli egyetlen darabnak tűntek.

Vissza Következő