Myst sziget, ha a bahro Tábla Esher kezébe kerül.

Bizony, alaposan elbánt az idő a régen magára maradt egykori menedékkel. Szakad az eső, minden lerobbant állapotban van... Szomorú. Esher látva, hogy a tábla nélkül jövünk, dühösen fakad ki.

Halgattál hát bölcs tanácsomra és idehoztad a Táblát. Nagyszerű.

(Járkál)

Gyarló eszed... képtelen volt felfogni ennek a bahro Táblának a hatalmát. Egy nálad méltóbb Mesternek szánták. Nem tudtad teljesen megérteni, hogy a Tábla Mestere... a bahrok Mestere is egyúttal... a teljes erejükkel rendelkező Mester. Valójában csak nagyon rövid ideig volt a birtokodban... hogy aztán tovább add egy igazi Mesternek. Azt gondoltad, hogy erejének egy töredékével is rendelkezhetsz? Emiatt hoztad ide? Vagy talán a szavaim hatására...? Talán. Nem dícsérhetem magamat elégszer... Mindegy... most már az enyém!

Ah... ha-ha-ha-ha-ha...

Igen, nagyhatalmú szolgáim, itt van az igazi Mesteretek! Lássuk, miféle különleges mutatvánnyal szolgálhattok nekem... A Művészet új Mestere!

Ó igen, köszönöm neked... te idióta. Egész jól teljesítettél. Úgyhogy... neked adom... ezt a gyönyörű szigetet. Fogd fel úgy, mint egy mystikus lehetőséget. Irónikus, nem? Ez a sziget mindig a menekülés helye volt, most pedig... a börtönöd lesz. És most lássuk, hová repít engem ez az erő. Végtelen mennyíségű Kor és egy bahro hadsereg várja a parancsaimat. Minő mulatság lesz ez nekem!

Ah... ha-ha-ha-ha-ha... ah... ha-ha-ha-ha-ha...!

Esik... villámlik... dörög... esik... esik... ... ... ... ...