Hunrath 6.

Az energiaelszívó

Miután mind a négy Fa egészséges és kizöldült, látogasd meg ismét C.W.-t, hogy mi a következő tanácsa.

C.W. – ötödik találkozás

Meg kell tehát semmisíteni az energiaelszívó tornyot (bleeder). De hogyan lehet eljutni a szigetre, ahol az antennacsápos torony áll? Tipp  – Nézd meg a Hunrath térképeket. Másrészt C.W. megint emlegeti a kábelcsatlakozást. Merre is volt? A műhelyében. Ellenőrizd, milyen állásban van. Ha a két kábel nincs csatlakoztatva, zárd az áramkört. Bár... Farley írt a naplójában valamit C.W. akkus tervéről. Egy papírt is találsz itt, rajta technikai tennivalók felsorolása, a számodra nem lényeges.

Utána nézz megint körül. Ha a sínen a Fához gyalogolsz, ott is változások történtek. C.W. nyilván ténykedett, míg odavoltál. Egy másik lényeges változást is észre kell venned,

Megoldás

Miután ismét kijutottál a vízeséshez, járd be a területet. Nem nehéz rátalálni egy ösvényre, ami korábban zsákutca volt, azonban a fal most már átjárható.

Még több...

Járd körbe az energiaelszívó torony talapzatát. C.W. a torony felrobbantásáról beszélt, nyilván kell lennie valahol az ehhez szükséges dolgoknak. Tipp  – Keress egy sárga fogantyút. Ha megtaláltad a robbantótölteteket, az azokat élesítő kapcsolót fordítsd felső állásba. Viszont merre lehet az elsütőszerkezet? Valószínűleg láttad már, de ha nem emlékeznél rá, van egy támpont. Tipp  – Nézd meg merre vezet a kapcsolótól induló piros vezeték. Ha visszafordulsz és elmész a tó partjára, a generátorhoz, a támpontot ott is követheted.

Megoldás

A végjáték

Mivel a játéknak kétféle végkifejlete lehet, jó, ha itt csinálsz egy védést.

#1Ha C.W. kérésének megfelelően a műhely emeletén az energiatároló melletti vastag kábel csatlakoztatva van:

A torony tetején, az erkélyen nyomd le a gyújtószerkezetet. Az elszívótorony felrobban. Ezután menj vissza a szobába a képernyőkhöz és figyeld, mi történik körben, a Fánál, a képernyőkön. Hamarosan hallod és látod C.W. és Farley beszélgetését. Odakint a Fa beindítja a tércserét és Hunrath visszakerül a Földre, míg a földi mofang kupola/gömb eredeti helyére, Soriára.

C.W. és Farley

A dolog technikailag sikerül ugyan... de egy romokban heverő Földre érkeztek vissza, a közelgő óriási porvihar mindent és mindenkit elsöpör...


#2Ha a műhely emeletén az energiatároló melletti vastag kábel nincs csatlakoztatva:

A torony tetején, az erkélyen nyomd le a gyújtószerkezetet. Az elszívótorony felrobban. Ezután menj vissza a szobába a képernyőkhöz és figyeld, mi történik körben, a Fánál, a képernyőkön. Hamarosan hallod és látod C.W. és Farley beszélgetését. Odakint a Fa beindítja a tércserét... de ki tudja, az egyes gömbök hová kerülnek...

C.W. és Farley

A Fák, mint óriás tércserélők most is működtek, de összakavartak (?) mindent és a hunrath-gömböt (és talán másokat is) egy szép, zöldellő új világra vitték a pusztulófélben levő Föld helyett... Minden jó, ha a vége jó.

 


 

Itt a vége, fuss el véle.

Elgondolkozhatsz rajta, hogy miért is történt minden így, illetve a játék folyamán kikövetkeztethetted volna-e előre, melyik a jó megoldás, engedelmeskedj-e C.W.-nek vagy sem? Farley naplójából, ha elolvastad, kitűnik, hogy a nő megsejtett valamit abból, hogy egy titokzatos valami/valaki/magok nemcsak embereket mentettek meg, hanem Hunrath létrehozásával egy darabka Földet is. Mi történt a Földdel? Tény, hogy a magok nemcsak a térben működnek, hanem az időben is, hiszen Hunrathba az 1800-as évek végétől 2042-ig bezárólag érkeztek emberek a Gyűjtőmagok jóvoltából. Ki tudja tehát, hogy Hunrath a kierőszakolt tércsere következtében, a nagy energiaadag hatására a Föld milyen távoli jövőjébe repült, miféle katasztrófa, kataklizma idejébe? C.W. jót akart az eredeti tércserék visszafordításával, de ezzel Hunrathot egy katasztrófa sújtotta Földre vitte vissza.

Norfren
norfren73 {kukkac} yahoo·co·uk