Néhány tanács a bátraknak, akiknek nincs tériszonya
s nem félnek Uru néhány nehezen elérhető helyét felkeresni

 

Látogasd meg a szigeteidet Relto körül!

Az apró szigetekhez installálva kell lennie a To D'ni vagy a The Path of the Shell kiegészítőcsomagnak, s meg kell keresni a sziget Relto-lapot Bevinben (= Neighborhood, Szomszédság vagy Társaság). Tíz szigetet lehet felkeresni, egy egész birodalom! Az alábbi két rajz megmutatja, hogy honnan és milyen ugrásokat kell végezni. Azért ne örülj előre – az élsportban nélkülözhetetlen a sok edzés...

Jó előre próbáljuk ki és gyakoroljuk az ugrásokat, főleg a helyből ugrásokat. Rövid ugrás: előrenyíl és utána azonnal a szóköz gomb. Hosszú ugrás: balkézzel nyomjuk le a shift gombot, majd jobbkézzel az előrenyilat és azonnal a szóköz gombot. Lépés nélkül, helyből kell elugranunk, ha jól csináltuk. Az ugrások előtt mindig harmadik személy módban álljunk be pontosan oda, ahonnan ugrani akarunk, majd első személyben állítsuk be pontosan az irányt a képernyő közepére.

r: futó-ugrás,   w: sétáló-ugrás,  : csak a sarok van a szikla legszélén,  
+w: érkezéskor azonnal sétáló-ugrás,  +step: érkezéskor azonnal lépni.

A déli-szigetet egy futóugrással lehet elérni a sziget peremén állva, a legszélen, csak a bokád legyen a sziklán. Innen továbbugorhatunk az óraszigetre (ha van).

Az online Uruban (MOUL) a fenti kép csak akkor jó, ha nincs aktiválva a naptársziget. Ha van már naptárszigetünk, az alábbi ábra a mérvadó:


Ugrás a csöppnyi sziklatoronyra Gahreesenben
A két forgó erőd közötti nagy sziklaszigetről lehet eljutni a Bahro-barlang kapujához, közben feltételes megálló a mellette levő kisebb sziklatorony. A Bahro-akapu bejárója előtt van egy aprócska kis torony, arra eljutni viszont használni kell a nikkelezett szemmértékünket, vagy kövessük az alábbi módszert. Nagyon pontosan kell ugrani egy bizonyos helyről.

A lejáró rámpa tövénél lépj hármat jobbra:

Válts első személy módba és fordulj úgy, hogy a kis sziget balszéle legyen pontosan a képernyő középvonalában:

És most futó-ugrás bátran! A lejáró tövétől kell ugrani, nem a szikla széléről:

Élvezd a panorámát!


Csőséta a láva fölött Eder Girán

Menj a harmadik fumarolához (gőzforráshoz) és állj a szikla pereméhez:

Ha lenézel, egy kis sziklatorony tetejét látod magad alatt. Hozd középre és lépj bátran előre.

A sziklatorony tetejére érkezel. Menj egy kicsit óvatosan előre a szélére.

Első személy módban állítsd a cső könyökét középre, aztán futó-ugrással előre!

Kellemes sétálást!


Séta a DRC sátor tetején a városban
A központi téren, a DRC sátor baloldali kötelén óvatosan egyensúlyozva fel lehet mászni:

A sátortető közepén egy láthatatlan lyuk van, vigyázzunk! Ha beesünk a sátorba, nehéz, de nem lehetetlen kikászálódni. Az online Uruban sajnos nem lehet felmászni a sátor tetejére. Viszont bejuthatunk a sátorban levő lomok közé a másik oldali kötélen óvatosan felmászva, ameddig lehet, és innen féljobbra beugorva. Balra egy kisugrással pedig a térkép tetejére juthatunk.

 

Vissza