VisszaTovább

 
 Jalak Dador 
 

Jalak egy szórakozásra és sportolásra, versenyzésre szolgáló Kor lehetett az egykori D'niban, azonban pontos ismereteink nincsenek róla. A városi könyvtár felső szintjén található az idevezető Könyv. Egyúttal egy rövid jegyzetfüzetet is találunk a könyvállványon, ezt olvassuk el mindenképpen.

A Korba kapcsolódva egy erőtérrel körbevett arénában találjuk magunkat. Talán magunk is rájövünk, hogy az aréna oszlopokból van felépítve és ezek magasságát változtathatjuk: ha magunk mellé a földre (vagyis egy oszlop tetejére) kattintunk, az oszlop emelkedik. Ha az oldalára, az oszlop lesüllyed. Azonban van még más is. Ha kinyitjuk a KI-t, láthatjuk, hogy a közepe alatt egy új kék jelzés villog. Ezzel aktiválhatjuk a távirányítót. Kattintsunk rá. Megjelenik a távirányító, az alábbi ábra mutatja, hogy mi mire való.

Az oszlopok mozgatásán túl különféle kék alakzatokat pottyantathatunk le. Az oszlopok mozgatásávál gurulási pályákat csinálhatunk, vagy az emelés-süllyesztés-tologatás kombinálásával furcsa dolgokat építhetünk, csak a fantázia és az ügyességünk a határ. Mint minden, ez is egyénektől függ: van aki gyorsan beleun, van, aki élvezi a rafinált építgetést. Az alábbi két parancssal elmenthetjük és visszatölthetjük az oszlopok beállítását:
/savecolumns fájlnév illetve: /loadcolumns fájlnév

 

D'ni számok, hasznos tudnivalók, stb.

 
Nézzünk fel az égre, meg magunk elé is (harmadik személy módban).