VisszaTovább

 
 Teledahn 1
 

Teledahnt a jobb innenső oszlop könyvével érhetjük el első alkalommal (gomba jele, narancssárga kézjel). Az online Uru Teledahnja ugyanolyan, mint az offline verzióé, ezért olvassuk el annak a leírását, aztán térjünk ide vissza.
Sharper régi naplója a városi irodában elég hosszú, vagy elolvastuk, vagy nem, itt olvasható az azóta hozzáadott rövid rész. Teledahnban egy Relto lapot és egy ruhadarabot is találhattunk.

 
 Gahreesen 2. 
 

Ha végkép nem találtuk volna meg egy másik Korban az idevezető utat:

Egy sötét és barátságtalan helyre érkezünk, egy börtöncellába. Nézzünk körül, két (néha három) dolgot is találnunk kell a limlomok mellett. Az ablakon alig látunk ki, de a mozgó táj biztosít affelől, hogy az egyik gahreeseni erődben vagyunk. Egy padlólyukon keresztül juthatunk ki a cellából a folyosóra. Itt tovább kell keresgélnünk, amíg találunk egy felvezető létrát.

Egy újabb körfolyosóra érünk, ezúttal szerencsére a szabadban. Keressük meg az ajtót, amely egy technikai helységbe visz. Innen továbbjuthatunk a kiképzőközpont tetejére. Miután megtaláltunk az összes Yeesha vásznat, következik az utolsó fizikai próba, eljutni a bahro-kapuhoz, amit a két erőd közötti sziklatoronyról érhetünk el. Menjünk tehát vissza Reltora, onnan Gahreesen kiinduló pontjára, ismét fel a lifttel a tetőre és ugorjunk át a közbenső sziklatoronyra. Itt ne felejtsük el ismét megérinteni a Yeesha-vásznat! Álljunk a peremre, az alacsonyabb sziklatorony felé. Futóugrás helyből. A toronynak menjünk a bahro-kapu felőli szélére, centírozzuk a kapuhoz vezető út kezdetét (első személyben), majd újabb helyből futóugrás következik. Ha szerencsésen megérkeztünk, menjünk a kapuhoz. Ha nem, akkor Reltoról egyből visszatérhetünk ide a középső toronyra a Könyv elején a vászon képét megérintve. Gyakorlat teszi a mestert.

Ezután lépjünk be a bahro-kapun. Sötétben kell előrehaladni, közben hallhatjuk a bahrok nem valami bizalomgerjesztő sikoltozásait. Hamarosan meghalljuk a kapcsolódás ismerős hangját.

 
 Bahro barlang 
 

A Bahro barlang hivatalos neve egyébként D'ni Rudenna. Egy kék fényben villódzó barlangba érkezünk. Szűk a hely, egy oszlopot látunk, mellette letekintve feneketlen, csillagokkal teli mélységet... Megszólal Yeesha is. Miután befejezte a beszédét, vegyük magunkhoz az oszlopot. Ezután térjünk vissza Reltora – de a szokott úton nem sikerül! Egy megoldás marad:

 
 Eder Gira és Kemo
 

Eder Girát a bal innenső oszlop könyvével érhetjük el első alkalommal (hal jele, zöld kézjel). Az online Uru két ikerkora ugyanolyan, mint az offline verzióé, ezért olvassuk el ezt a leírást, aztán térjünk ide vissza.

A Girából Kemoba és az onnan visszavezető Könyv megosztható, így ha nem egyedül vagyunk az egyik Korban, a társunk is követhet a másikba (megosztás nélkül társunk a saját megfelelő Korába jut). Kemo fénybogarait egyébként magunkkal vihetjük Reltora is. Kemoban egy Relto-lapot, egy bahro-követ és egy történelem könyvet kell találnunk.

 
 Kadish Tolesa 
 

A Kadish Kort a jobb messzebbi oszlop könyvével érhetjük el első alkalommal (fa jele, lila kézjel). Az óriásfák Korának a bejárása ugyanolyan, mint az offline verzióé, ezért olvassuk el ezt a leírást, aztán térjünk ide vissza.

Az offline Uruhoz képest eltérés, hogy a többször is felkeresendő Kadish Galéria bejárata most nyitva van, beléphetünk Ae'gurába, a városba. Ez azonban a város társasági inkarnációja, nem a mindenki számára elérhető változat.

Az alternatív Kadish kincstár

Ha eddig nem vettük volna észre, a kincstárnak van egy másik (jövőbeli?) változata. Miután a bahro barlangból visszatértünk, a Kadish Könyvbeli könyvjelzőt használva menjünk vissza egyenesen a kincsestárba. Nézzünk alaposan körül megint. Egy ugyanilyen kincstárba érkezünk, kivéve, hogy szinte üres. Kadish holtteste is eltűnt. Találunk egy d'ni sisakot, négy levéltöredéket, egyik-másikon Yeesha jelével és egy kockás rajzzal, ezt másoljuk le vagy fényképezzük le, valamint egy újabb Relto-lapot. Spekulálhatunk rajta, hogy mindezek mit jelenthetnek.

Ezzel befejeztük az öt alapkort, következik a Yeesha-küldetés végjátéka.

 

D'ni számok, hasznos tudnivalók, stb.

 
Kutassunk a fal mellett. Közvetlenül a kijárat előtt forduljunk jobbra,
egy ládán találunk egy Kapcsoló Könyvet.
1. "Átformáltam a folyamokat. A folyamok eddig a saját akaratukat követték, most arra folynak, amerre én..."

2. "Apám csak lapokat tudott mozgatni a szavaival, én viszont Könyveket. Nekem..."

3. "Ez a hatalom az isteneké volt, most már az enyém is."

4. "Megmentettem az életét."
A kiképzőközpont egyik konferenciatermében van Simpson jelentése, azon egy sárga cédula. Olvassuk el. Teledahnban, a tengerparti hátsó nagy gomba alsó termében, a lépcső alatt van egy ide teleportáló kapcsolókő. Érintsük meg a kéz jelét. Ugorjunk le bátran a csillagok közé...