VisszaTovább

 
 Yeesha küldetés végjáték 
 

Végigjártuk sz összes Kort és megszereztük a bahrok lelkét (?) tartalmazó négy oszlopot a barlangból. Észrevehettük már azt is, hogy minden sikeres befejezés után Relton a kőkút egy újabb gyűrűdarabbal gazdagodott, így az első teljes gyűrű ott forog lassan fölötte. Hogyan tovább? Két támpontunk van:

a) Yeesha legutolsó bahro barlangbeli beszédében elég világosan célzott rá, hogy amit elvettünk, azt vissza kell adnunk, be kell zárnunk a kört.
b) A Társaság erkélyén találtunk korábban egy nagy követ tele rajzokkal, hieroglifákkal. Nézzük meg alaposan ismét.

A feladatunk tehát:

A Bahro barlang és Relto

Ezt könnyű teljesíteni. Látogassuk meg sorban mindegyik Kort, lépjünk be a bahro kapun, majd a barlangba. Először meglepődve tapasztaljuk, hogy a barlang kissé megváltozott. De ne zavartassuk magunkat, érintsük meg a kéz jelét, ekkor az oszlop visszakerül a helyére. Nézzünk körül, nem látunk valami ismerős jelet? A Relto könyv most sem működik, úgyhogy ismét ugornunk kell – de most nem a csillagok közé zuhanunk be, hanem az óriási d'ni barlangba valahová, zuhanunk a narancssárga fényben foszforeszkáló víz felé. Szerencsére még időben használjuk a Relto könyvet.

Reltora visszaérkezve kisebb földrengés támad és mintha hasadozni készülne a föld az oszlopok között. De folytassuk, amit megkezdtünk, még háromszor menjünk el a megfelelő Korba és a bahro barlangba, míg végül mind a négy oszlop visszakerül helyére. Mikor az utolsó alkalommal vagyunk a barlangban, rajzoljuk le egy papírra a négy földön látható jelet, a sorrendre vigyázzunk.

Miután a negyedik alkalommal is visszatértünk, megreped a föld és megjelenik egy hasadék, benne a csillagokat látjuk. A csillagrés, a dimenziórepedés, már ismerős lehet azoknak, akik végigjátszották a Rivent. Legyünk bátrak és ugorjunk bele.

 
 D'ni Riltagamin, a sivatag 2.
 

A száraz és az esős sivatag

Nagy huppanással visszaérkezünk a sivatagba. Induljunk a hasadékba, a szobába, ahol a kivetítő van. Ha bekapcsoljuk, Yeesha megjelenik ugyan, de a dolog nem tökéletes. Hasonlóan kell tennünk, mint amikor először jártunk itt. Yeesha a szokott stílusában elmondja, hogy hála neked, a bahrok most már kiszabadultak és visszatérhetnek D'niba. Ad még két ajándékot is hálából. Az egyiket majd megtalálod a reltoi szekrényedben. A másik miatt eléd nyújt egy Könyvet. Kapcsolódj. Egy látszólag ugyanilyen helyre érkezel... igaz, Yeesha most valóságosnak néz ki, odakint pedig szakad az eső. Yeesha áthozott egy másik Korba, egy párhuzamos Földre (a neve állítólag Tomahna), ahol a sivatag már nem is sivatag. Mikor Yeesha eltűnik, lépj oda a másik kivetítőhöz és szerezd meg, ami benne van. Ezután indulj fel a felszínre. Még éppen láthatod, ahogy a kialudt vulkán kráterében eltűnik néhány bahro (a bahro népség és D'ni kapcsolatáról többet a Myst V-ben lehet megtudni). Zandi lakókocsijánál egy új ruhadarabot, a barlanglakás egyik szobájában egy d'ni fényvédőszemüveget találhatunk.

Ideje visszamenni Reltora. Fedezd fel az új Könyvet a polcon és készülj a további kalandokra.

 

 

 

D'ni számok, hasznos tudnivalók, stb.

 
Vigyük vissza az oszlopokat Reltoról a barlangba. A földön egy olyan hieroglifát, jelet
látunk, mint amilyenek kezdéskor a sivatagi
hasadékban, a kivetítő kapcsolója körül
voltak.
A kék gomb körüli jeleket ugyanazokra állítsuk be, mint amit a bahro barlang padlóján láttunk. Mindegy, melyikkel kezdjük, de a sorrend lényeges.