Könyvek a reltoi könyvespolconHa csak az alapjáték Uru: Ages Beyond Myst (ABM) van installálva, akkor otthonunkra, a felhők között lebegő Reltora érkezve a könyvespolc üres. A letölthető első kiegészítőcsomag esetén (To D'ni) a Társaságok könyve (Neighborhoods) van a polcon, ha a második kiegészítő csomag is megvan (The Path of the Shell, TPOTS), akkor a Látó szentélyébe vezető Könyv is a polcon van.

A játék során a Könyvek egyre gyarapodnak, az alábbi ábrán a kurzort a könyveken kattintva többet is megtudhatsz róluk.

A Könyvek tetején levő legtöbb záróklipsz felnyitható, azonban ennek csak az online játékban van szerepe (vendégek használhatják-e vagy sem a könyveinket). A Könyvek alján levő nullázó gombot megnyomva (ahol lehet) az illető Kor (és rejtvényei) alapállapotba áll vissza. Ha valamelyik Korban megérintettünk egy Yeesha-vásznat, ennek a képe is megjelenik a Könyvben s könyvjelzőként működik, vagyis az illető Korban utoljára megérintett vászonhoz visz vissza.

Sivatag (Föld és Tomahna) Könyve. Csak akkor kapjuk meg, ha küldetésünket az 5 alapkorban teljesítettük. Gahreesen Könyve, a Felügyelők Kiképzőközpontja a forgó erődökkel. Az öt alapkor egyike. Teledahn Könyve, az óriásgombák Kora. Az öt alapkor egyike. Kadish Tolesa Könyve, az óriásfák és rejtvények Kora. Az öt alapkor egyike. Edir Gira, a lávafolyók és fumarolák Kora. Az öt alapkor egyike. Eder Kemo avagy a Kert Kor. Az öt alapkor egyike. Ebben a barna könyvben gyűlnek az Ae'gurába, a földalatti városba vezető kapcsolódási pontok. Mikor először hasz­nálunk egy kapcsolókövet valahol, egy kép jelenik meg a könyvben, s arra a helyre ezután közvetlenül innen is beléphetünk. Ezek a városnak csak elszigetelt, elzárt helyeire vezetnek. A Társaságok (Neighborhoods) Könyve. Az ABM játék során csak egy erkélyre juthatunk el, a kiegészí­téseknél ezen keresztül érjük el először a várost és a Nexust. A Nexus Könyv egy csöppnyi Korba vezet, amelyen keresztül a város különböző pontjait érhetjük el. Az online Uru-ban a Nexus tartalmazza még a különböző egyéb privát és nyilvános kapcsolatokat is (meghívások mások Koraiba és Társaságaiba.) A Látó Szentélyének (avagy klubjának) Könyve. A városnak erről ez elzárt pontjáról indul egy önálló küldetés. Er'cana Könyve egy mezőgazdasági Kor feldolgozó üzeméhez vezet. Ahnonay Könyvei. Mindkét könyv Kadish Mester külön­leges Korába vezet, az egyik közvetlenül, a másik az ún. templomon keresztül. Myst Könyve (esetleg már ismerős?)


Vissza