Uru könyvei, füzetei, beszédeiA Nagy Zéró előszobájában (Great Zero antechamber) található DRC jegyzetfüzet

(Ez a leírás csak a To D'ni/TPOTS kiegészítõcsomagra érvényes. Az online MOUL esetén a füzetben leírtak különböznek ettõl.)


Üdvözlünk a Nagy Zéróban!

Több különböző helyet és szerkezetet ismerhetsz meg itt a Nagy Zérónál. Elnézést az esetleges túlzott részletezésért, de ez az egész hely a kapcsolódó szerkentyűkkel együtt elég bonyolult.

Az Előszoba

E pillanatban a Nagy Zéró előszobájában állsz. Bár egy kis ablakon keresztül megpillanthatod a Nagy Zéró gépezetét, a központi udvarra innen az előszobából nem lehet közvetlenül eljutni. Öt Nagy Zéró Jelzőt (Great Zero Markers – GZM) kell előbb feltölteni a Nagy Zéró rendszerébe, hogy bejuthass a térre a Nexuson keresztül.

A Jelzők (GZM) feltöltése

A barlang számos pontján találhatók Jelzők, ezeket elég könnyű megtalálni, begyűjteni és azután feltölteni a rendszerbe.

1) Ha már a 2.0 verziójú KI van a csuklódon (ami igen valószínű, ha a Nexuson keresztül érkeztél ide), ezt akkor is upgradelni kell ahhoz, hogy a KI képes legyen leolvasni a jelzők koordinátáit. Ehhez egyszerűen csak be kell helyezni a KI-det az ebben a helységben levő feltöltő egységbe - az első alkalommal azonnal megtörténik a KI frissítése. Ha öt halvány fényt látsz a KI peremén, akkor az készen áll a jelzők fogadására.

2) Keress Jelzőket. Ezek szerte-széjjel helyezkednek el az egész barlangban (nem csak a gyakori útvonalak mellett). Vedd figyelembe azt is, hogy a Jelzők csak akkor láthatók, ha 25 lábnyira megközelítetted őket.

3) Ha már látótávolságba értél (hacsak nem takarja valami a jelzőt), a KI-n egy kis jelzőfény lüktetni kezd. Amikor ezt megérinted, a KI peremén levő egyik fény felerősödik jelezvén a Jelző regisztrálását.

4) Miután sikerült öt Jelzőt találni és regisztrálni, vissza kell térned ide a Nagy Zéró előszobájába, és ugyanezt a szerkezetet használva feltölteni őket.

A Nagy Zéró udvara

1) Miután feltöltötted az öt Jelzőt, egy újabb belépési pont adódik a Nexushoz. Ezen keresztül lehet belépni a Nagy Zéró udvarára, ahol a hatalmas neutrinó diszpenzer található.

2) Ezen kívül még egy hasonló feltöltő szerkezet is található itt, valamint néhány ajtó, amelyek a hátsó traktusba vezetnek.

A Nagy Zéró kalibrációs központjának elérése

1) A kalibrációs központ csak akkor érhető el, ha újabb 15 Jelzőt begyűjtünk a KI-vel. Ez ugyanúgy történik, ahogy az előbb, egy-egy sikeres regisztrációnál egy-egy újabb fény erősödik fel a KI peremén.

2) Amint feltöltöttük a második adag Jelzőt is (az előszobából vagy az udvarról), megnyílnak a kalibrációs központba vezető hátsó ajtók.

A Nagy Zéró kalibrációs központja

1) A kalibrációs központban található a Nagy Zéró négy beállító egysége (GZMU - Greta Zero Maintenance Unit) valamint a kalibráló kivetítő.

2) Amint az előzőekben írtak szerint feltöltöttük mind a 20 Jelzőt, hozzáférünk a beállító egységekhez és az újfajta kalibrációs Jelzőkhöz (CGZM - Calibration Great Zero Marker).

A Kalibrációs Jelzők (CGZM) [2]

1) Miután tehát sikerült bejutni a Nagy Zéró kalibrációs központjába, már csak szinkronizálni kell a KI-t magával a Nagy Nullával.

2) Erre szolgál a négy beállító egység.

3) A négy egységből egyelőre csak három használható. Aktiválva az egyiket meg kell találni az ahhoz a koordinátához tartozó Jelzőt. Ez hasonlóan történik az előzőkhöz. Ezután vissza kell térni a kalibrációs központba és a KI-t ismét bele kell helyezni az illető egységbe. A KI ezután a barlangban bárhol mutatni fogja az egyik helykoordináta értéket.

4) A következő egységgel ugyanezt végigcsinálva már két koordinátát fog mutatni a KI.

5) A harmadik után mind a három koordinátát mutatja a KI.

6) Ezután használható a negyedik egység is.

7) A negyedik Jelző megtalálása után a KI kalibrálása kész.

8) Beindul a Nagy Zéró gépezete (ha eddig nem működött volna).

9) És ezzel sikeresen be is fejezted az itteni tennivalókat, gratulálunk.

Megjegyzés:

A d'niban hengerkoordinátarendszert használnak: hosszúsági fok, a középponttól való távolság és magasság, a kiindulási pont a Nagy Zéró, a KI-ben látható három jel ezek szimbóluma.)


Vissza