Uru könyvei, füzetei, beszédeiDr. Sharper 2004-es naplója

(A napló Douglas Sharper avagy a gombabáró városi irodájában található, a d'ni barlangban.)


1.23.04 – Bár az jár a fejemben, hogy megnézzem a Patriots csapatát a következő Super Bowl döntőn (amit remélhetőleg meg is fog nyerni)[1], mi az ahhoz képest, ami várt, mikor visszatértem ide D'niba... Mi történt? Hallom, hogy a DRC az egész mindenséget itt hagyja. Watson nem tér vissza. Kodama, Laxman, Sutherland és a kisemberek, Nick, Simpson... nem láttam, hogy jönne a DRC, Engberget sem. Pénztámogatásokért folyamodnak, de csodálnám, ha ennél többre jutnának..

Sok mindenről kellene ma írnom, de a gondolataim össze-vissza járnak. Megszerettem ezt a helyet. Az irodákat. A lényeket. Az embereket. A játékot. Még a DRC-t is. Meg vagyok döbbenve. Csakugyan mindennek vége?

1.26.04 – A múltbeli véleménykülönbségek már nyilván nem választanak el minket. Ma jó sokat beszélgettem Kodamával és Laxmannal. Kiábrándultak és szomorúak. Csalódottak. Szegény Laxmann, még mindig a KI-n dolgozik. Azt mondja, hogy egységesíti a KI-ket és beépít egyfajta távolról történő frissítési lehetőséget. Ettől eltekintve hozzáláttak a lezáráshoz.

Úgy tűnik, hogy tudják, mi történt Watsonnal. Nyílván beszélt Kodamával, legalább egyszer azóta a nap óta. Senki sem akart odamenni, így hát hagytam.

Mindazonáltal felcsillant a szemük. Laxman esetén ez nem is meglepő, de Kodama? Az az ember még egyszer sem lelkesedett be. Úgy tűnik, hogy van egy vásznuk, amit meg akarnak tartani.

1.30.04 – Laxmannak látnia kellett a fényt. A KI hálózat alapüzemre lesz visszaállítva, mielőtt Laxman felmegy. Én is indulok felfelé. Houstonban lesz a Super Bowl. Kell, hogy lássam most ezt a bajnokságot. Aztán jövök vissza.

2.5.05 – Bajnokok! Ismét! Nem hiszem, hogy láthattam volna jobb meccset, eltekintve a félideji botlásért.

2.9.04 – 2175.58.-81 Mi ez? Koordináta? És miért körtölte Zandi szét, hogy "az összegyűltek megismerik a kagyló útját"? Mi ez?

Beszéltem Nickkel a múlt éjjel. Indul felfelé, vissza északnyugatra valahová. Szeretném látni a srácot még valamikor. Jó fej. Hiányozni fog. Azt hiszem, Fioca is elment. ő is hiányozni fog. Egy másik jó fej.

2.11.04 – Elmentem ma éjjel a kémszobába és... már nem a régi. Hiányzik a cselszövés, s azon kaptam magamat, elszomorít, hogy ennek is vége. Nincs már többé szükség rá, hogy a háttér biztonságával bajlódjunk. Most így visszatekintve látom, hogy mennyire felületes voltam. Bárki megtalálhatta volna a Könyvet. Azt hittem, hogy Teledahn rejtett része biztonságos, de nem volt az. Nem, ha mindenki elment Shroomie-t megnézni. És ha elgondolom, hogy már ketten is elegen voltak, elég, ha az egyik lezárta volna az ajtót s akkor a társa megláthatta volna a Könyvet. De azt hiszem, most már ez nem gond. Nem hiszem, hogy bárki is egyhamar felkeresné a rabszolgák barlangját. Hát igen...

Kicsit szégyellem magam, hogy megfeledkeztem Philről. A felszíni utak, a futballmeccsek, s nyilván az itt lent történtek miatt megfeledkeztem róla. Phil Relto könyve a kémszobában volt. Tettem oda egy rövid látogatást. Egyfajta emlékhely. Azt hiszem, már hivatalosan is halottá nyilvánították, de azért még meg kéne kérdezni a fiúkat. [2]

2.13.04 – Te jó ég, talán éppen én miattam halt meg. Ez...

2.28.04 – Nincs idelent semmi élet. Szószerint és jelképesen sem. Mindenki elment. Én meg itt ragadtam azzal a gondolattal, hogy Phil talán miattam halt meg.

Sokszor beszéltem erről a DRC-vel. Sohase találták meg a holttestét, csak egy szétroncsolódott KI-t az egykori meredély alján. Senkinek sem beszéltem róla, de már kétszer is ugyanazt álmodtam.

Phil odafent áll a sziklatorony tetején, bízva abban, hogy bármikor visszatérhet a Reltojára. Aztán az első repedés. Még mindig nyugodt. Élvezi a veszélyt. Még egy repedés a kőben és torony omlani kezd. Lenyúl a könyvéért, készen arra, hogy megragadja. Akkor veszi észre, hogy nincs ott. Megfordul, hogy elmeneküljön, de már zuhan is. Segítségért kiállt az ottlevők felé. Semmi esélye sincs, mert elvettem a könyvét. A törmelék mindörökre maga alá temeti.

Nem. Képtelen vagyok elhinni, hogy így történt.

3.1.04 – Megint megjelent az asztalomon: 2174.58.-81. Azt hittem, mindenki elment. Zandi? Még ha semmi mást sem teszek, akkor is meg kell találnom azt a helyet, mielőtt elmennék innen. Igy gondolom. Zandi nyomós ok nélkül nem küldte volna. Ha ugyan ő volt. Meg kell találnom a válaszokat. Watson, Phil, a DRC, a kudarc. Ezek a koordináták rejtik vajon a választ?

3.22.04 – Van még itt valaki rajtam kívül? Már nem vagyok biztos benne, hogy csakugyan egyedül vagyok. Óvatosabbnak kell lennem.

3.22.04 – Nyilvánvaló, hogy el kell jutnom a Nagy Nullához. A pletykák szerint a DRC-nek több kapcsolóköve is volt Kirel privátszobáiban. Kirelbe eljutni nem probléma, de bejutni a privátszobákba már az. Valami köze van a fényekhez, de nem vagyok biztos benne, hogy miként.

3.22.04 – G = Green O = Orange B = Blue [zöld, narancssárga, kék]

3.22.04 – Van idelent még valaki, szinte biztos vagyok benne. De ez talán nem is olyan rossz dolog.

3.23.04 – Több, mint 1000 ezekből Társaság (Neighborhood). De ez nem is sok, ismerve a Társaságok számát itt lent.

3.23.04 – Más helyek is vannak még, mennem kell. Sok a tennivalóm. Viszlát. [3]

 

Megjegyzések

:

[1] Az amerikai futball legnagyobb eseménye a Super Bowl bajnokság, amit az utóbbi években többször is megnyert a New England Patriots csapata.
[2] Phil Hendersont 2003 végén temette maga alá egy omlás. A holttestét azóta sem találták meg. Rebesgettek arról, hogy talán Yeesha megmentette valami módon.
[3] Az utolsó néhány bejegyzés sorrendje és dátuma változhat attól függően, hogy a játékos mit és hogyan csinál.


Vissza