Uru könyvei, füzetei, beszédeiA Nagy Zéró és a jelzők leírása (MOUL verzió)

(Ez a DRC jegyzetfüzet a Nagy Zéró előszobájában (Great Zero antechamber) található)


Üdvözlünk a Nagy Zéróban!

Több különböző helyet és szerkezetet ismerhetsz meg itt a Nagy Nullánál. Elnézést az esetleges túlzott részletezésért, de ez az egész hely a kapcsolódó szerkentyűkkel együtt elég bonyolult.

Az Előszoba

E pillanatban a Nagy Zéró előszobájában állsz. Bár egy kis ablakon keresztül megpillanthatod a Nagy Zéró gépezetét, a központi udvarra innen az előszobából nem lehet közvetlenül eljutni. Tizenöt Nagy Zéró Jelzőt (Great Zero Markers - GZM) kell előbb feltölteni a Nagy Zéró rendszerébe, hogy bejuthass a térre a Nexuson keresztül.

A Jelzők (GZM) feltöltése

A barlang számos pontján találhatók Jelzők, ezeket elég könnyű megtalálni, begyűjteni és azután feltölteni a rendszerbe.

1) A csuklódon a 2.0 verziójú KI-nek kell lennie. Ha még nem jártál a Gahreesenben és nem szerezted meg onnan a KI-det, akkor ezt előbb meg kell tenned (lásd a Társaságodban található útmutatót)

2) Ha már a 2.0 verziójú KI van a csuklódon, ezt akkor is upgradelni kell ahhoz, hogy a KI képes legyen leolvasni a jelzők koordinátáit. Ehhez egyszerűen csak be kell helyezni a KI-det az ebben a helységben levő feltöltő egységbe - az első alkalommal azonnal megtörténik a KI frissítése. Ha 15 halvány fényt látsz körben a KI peremén, akkor az készen áll a jelzők fogadására.

3) Keresd a Jelzőket. Ezek szerte-széjjel helyezkednek el az egész barlangban (nem csak a gyakori útvonalak mellett). Vedd figyelembe azt is, hogy a Jelzők csak akkor láthatók, ha 25 lábnyira megközelítetted őket.

4) Ha már látótávolságba értél (hacsak nem takarja valami a jelzőt), a KI-n egy kis jelzőfény lüktetni kezd. Amikor ezt megérinted, a KI peremén levő egyik fény felerősödik jelezvén a Jelző regisztrálását.

5) Miután sikerült 15 Jelzőt találni és regisztrálni (15 fény gyulladt ki a KI peremén), vissza kell térned ide a Nagy Zéró előszobájába, és ugyanezt a szerkezetet használva feltölteni őket.

A Nagy Zéró udvara

1) Miután feltöltötted a 15 Jelzőt, egy újabb belépési pont adódik a Nexusodhoz. Ezen keresztül lehet belépni a Nagy Zéró udvarára, ahol a hatalmas neutrinó diszpenzer található.

2) Egy hasonló feltöltő szerkezet is található még a téren, valamint néhány ajtó, amelyek a hátsó traktusba vezetnek.

A Nagy Zéró kalibrációs központjának elérése

1) A kalibrációs központ csak akkor érhető el, ha újabb 15 Jelzőt begyűjtünk a KI-vel. Ez ugyanúgy történik, ahogy az előbb, egy-egy sikeres regisztrációnál egy-egy újabb fény gyullad fel a KI peremén.

2) Amint az előszoba vagy az udvar termináljával feltöltöttük a második adag Jelzőt is (vagyis összesen 30-at), automatikusan megnyílnak a kalibrációs központba vezető hátsó ajtók.

A Nagy Zéró kalibrációs központja

1) A kalibrációs központban található a Nagy Zéró négy beállító egysége (GZMU - Greta Zero Maintenance Unit) valamint a kalibráló kivetítő.

2) Amint az előzőekben írtak szerint feltöltöttük mind a 30 Jelzőt, hozzáférünk a beállító egységekhez és az újfajta kalibrációs Jelzőkhöz (CGZM – Calibration Great Zero Marker).

A Kalibrációs Jelzők (CGZM)

1) A Kalibrációs Jelzők a korábbi GZM-ekhez hasonló módon működnek, van azonban két különbség. Egyrészt eltárőleg a korábbi Jelzőktől, amelyek csak 25 láb távolságon belül láthatók, ez utóbbiak mindig láthatók. Másodszor, a Kalibrációs Jelzőknél nincs regisztrációs gomb, ezeket a testünkkel meg kell érinteni. A Jelzőket csak az a személy látja, aki elindította saját magának a küldetést.

2) Egy CGZM küldetés megkezdéséhez először valamelyik kalibrációs egység segítségével ki kell választani egy küldetést a lehetséges 14 közül. Az egyes küldetésekben különböző számű Jelzőt kell megtalálni különböző helyeken. Minden küldetés időre megy. Az idő mérése az első Jelző megtalálásával indul és az utolsó megtalálásával zárul. A küldetéseket meg lehet ismételni, hogy esetleg még rövidebb idő alatt teljesítsük.

3) Egy küldetés egyszerre csak egy személyhez rendelhető hozzá. A GZM jelzőkhöz hasonlóan itt is különböző számú fény fog felgyulladni a KI peremén. Miután az összes jelzőt sikerült megtalálni (keresztül sétálni rajtuk), visszatérve a jelzőket fel kell tölteni a kalibrációs egység segítségével.

4) Megjegyzendő, hogy a GZMU egységekben látható idők a saját legjobb idők, nem pedig másoké. A összesített legjobb idő a KI-ben látható és folyamatosan frissül.

5) Ha két ember ugyanazt a küldetést egyszerre akarja végrehajtani, mindkettőjüknek ki kell választania ugyanazt a sorszámut, hogy mindketten láthassák ugyanazokat a Jelzőket. A sikeres teljesítéshez mindkettőjüknek regisztráltatnia kell a saját KI-jükkel a Jelzőket. Másszóval, a küldetések nem oszthatók meg.

Mi itt a DRC-nél reméljük, hogy a küldetések segítenek a város és a barlang egyéb területeinek megismerésében. Azt is reméljük, hogy megérted, milyen fontos a Nagy Zéró kalibrálása. Előre is köszönjük a segítségedet.

Megjegyzés:

A d'niban hengerkoordinátarendszert használnak: hosszúsági fok, a középponttól való távolság és magasság, a kiindulási pont a Nagy Zéró, a KI-ben látható három jel ezek szimbóluma.)


Vissza