Uru könyvei, füzetei, beszédeiDr. Watson beszéde Kirelben
 

(A beszéd a Kirel Társaság előadótermében hallható, ha megnyomjuk a pódiumon levő kék gombot.)


Halló. Mikrofonpróba... egy...kettő... Viktor, adásban vagyunk? Oké (torokköszörülés). Akkor oké (torokköszörülés).

Üdvözlet mindenkinek. Öö... hála Viktornak, beindíthattunk egy kis ráadás d'ni technológiát. Nagyon jól jön ahhoz, hogy innen a Tokotah központból eljuttathassuk az üzeneteket a rengeteg Társaságba is és így mindenkit informáljunk arról, hogy miként is alakulnak a dolgok. Öö... hadd kezdjem ismét azzal, hogy üdvözlök minden újonnan érkezettet itt D'niban. Nagyon örülünk, hogy itt vannak. Bár személyesen csak néhányukkal tudtam beszélni, azonban akikkel még nem találkozhattam, azokat is isten hozta itt a helyreállítási munkálatokon.

A DRC és a helyreállítással foglalkozó mérnökök nagyon keményen dolgoztak, hogy mindent rendbe rakjanak. Ahogy talán már észrevették, a sziget, Ae'gura egyes területeit megnyitottuk az elmúlt hetekben... öö... az elkövetkezendő napokban, hetekben, hónapokban pedig továbbiak is tervbe vannak véve. Több új Kor megnyitásán is fáradozunk. Tudjuk viszont, hogy maguk közül többen is hozzáfértek eddig nem ellenőrzött Korokhoz. Ellene vagyunk a nem elfogadott Könyvek használatának, dehát... mivel az önök biztonságát tekintjük a legfontosabbnak, ezeket a Korokat olyan gyorsan legalizáljuk, ahogy csak lehetséges.

Ó igen. Többen is kérdezték, hogy miként is segíthetnének a helyreállítási munkákban. Amint talán már tudják, a d'ni KI-k képesek a pontos helymeghatározásra is itt a barlangban és más Korokban is. Ezt a működésüket a barlangban levő Nagy Nulla (Great Zero) szabályozza. Viktor azt mondta, hogy sikerült már részlegesen működésbe hoznia a Nagy Nullát, de azt is hozzátette, hogy még kalibrálni kell.

Hamarosan a sziget egy másik területére, a Kikötőre (Ferry Terminal) és környező dokkokra fókuszáljuk a munkát. A mérnökeink már végeztek némi búvárkodást és feltárást, s találtak egy öö.. elsüllyedt hajót, amit reményeink szerint egy későbbi időpontban kiemelhetünk. Előtte azonban át kell vizsgálnunk a dokkokat, mielőtt nyilvánosan is megnyitjuk őket.

Öö... igen. Kívül a barlangon, Gahreesenben is szépen haladunk a feltárással. Viktor csapata tett néhány felfedezést, ami hozzásegít, hogy a belső részből még többet is megnyithassunk. Ezt izé.. a Falnak neveztük el. Csapatunk tagjai más Korokon is dolgoznak, amiket a következő néhány hétben megnyithatunk. Talán majd postázni fogunk néhány képet.

Befejezésül még néhány mostanában előfordult furcsa eseményt említenék. Időről időre különös kövek, Könyvek, vásznak és lapok megjelenését jelentették. Valószínűleg hiábavaló kérés lenne, ha ezeknek a furcsaságoknak az elkerülését kérnénk, ezért a DRC mostantól fogva a kezét mossa, ha bármi következménye lenne ezek használatának. Mászóval, aki használja, tegye azt a saját felelősségére. Továbbra is össze fogjuk szedni ezeket a dolgokat, bár eddig nem sok sikerrel.

Azonban... sajnálom, hogy ilyet kell mondjak, de akit rajtakapunk, hogy köze van ezeknek a Könyveknek a kihelyezéséhez, azt örökre kitiltjuk a barlangból.

De hogy kellemes szavakkal zárjam a beszédemet, köszönjük mindnyájuknak a folyamatos segítséget és a türelmüket, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy D'ni ismét növekedjen.


Vissza