D'nied eggs – D'ni töltött tojás



Tegyünk 4 tucat tojást (legyenek legalább 2 hetesek) egy nagy fazékba annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a tojásokat. Fedjük be és nagy lángon forraljuk fel, majd kisebb lángon csendesen főzzük 10 percig. Öblítsük le a tojásokat hideg vízzel, tegyük tele a lábost jégkockával és hagyjuk állni negyedóráig. Töröljük szárazra és hámozzuk meg a tojásokat. Vágjuk ketté őket és sárgájukat megfelezve tegyük két lábosba. Egy villával törjük össze a sárgákat. Mindegyik edénybe tegyünk teáskanálnyi sót és nyolc tekerésnyi őrölt borsot. Adjunk hozzá négy-öt kávéskanálnyi francia mustárt és 6 púpozott evőkanálnyi majonézt (többet-kevesebbet, attól függően, milyen hígra akarjuk a tölteléket). Keverjük jól össze.

Az egyik edényhez adjunk még: 6 darab felaprózott kapros apró uborkát és 5 púpozott teáskanálnyi erős tormakrémet. Az összes ízesítőből tehetünk többet vagy kevesebbet ízlés szerint. A jól összekevert töltelékkel töltsük meg a fehérjék felét és a tetejükre szórjunk egy csipetnyi cayenne borsot.

A másik edényhez adjunk: 4-6 felaprózott zöld és 5 piros jalapenót [ez közepesen erős kis hegyes paprika]. Ha erősebbek a kívánalmak, akkor adhatunk hozzá 2-3 felaprózott serannót is [ez nagyon erős paprika fajta]. Keverjük össze nagyon jól. Ízesítsük utána sóval stb, ha még kellene. Töltsük meg a tojások másik felét ezzel a keverékkel, díszítsük vékonyra szeletelt jalapeno vagy seranno csíkokkal és tálaljuk.

Megj.: a fordításnál kicsit változtatni kellett a szövegen, mert az eredeti szövegben itt ismeretlen konkrét márkák is szerepelnek.