Uru könyvei, füzetei, beszédeiDr. Sharper 2007-es naplója
 

(A napló Douglas Sharper avagy a gombabáró városi irodájában található, a d'ni barlangban. Az alábbiakban az eredeti naplóhoz 2007-ben hozzáadott bejegyzéseket olvashatjuk.)


3.7.07 – A hely illata mit sem változott. Olyan volt, mintha sose mentem voltam el, míg Cate [1] be nem állított és üdvözölt.

Hát... itt lennénk megint.

3.9.07 – Feladtam a másik naplóm keresését, ki tudja, ki vihette el. Helyette ezt folytatom. [2]

Negilahn tűnik az első feladatnak. A lény vagy bármi legyen is ott, minden mást felfalt. Nincs sok ked­vem a további vadászathoz, a DRC viszont épp ezt kérte tőlem. Furcsa, de mit is tehetnék? Nincs kedvem egy ilyen állást elszalasztani.

Nicknél volt egy érdeklődő, aki segítene nekünk Negilahnon, de képtelen visszaemlékezni a nevére. Nem tudom miért, de mióta lejöttünk, a szegény srác nagyon zaklatottnak tűnik. Remélhetőleg nem valami nőféle van a dologban. Ilyesmire nincs szükségünk.

A fiú csak járkál körbe és mindenkitől érdeklődik a titokzatos személy után, persze mindenki segíteni akar. A szegény fiú sose tanul. A Nagy Fa Bevinben (csodás egy név) tett látogatása után beugrott és azt mondta, hogy egy Risl nevű fickó lehetett. Majd felvesszük vele a kapcsolatot. Úgy látszik, Nick kapott egy levelet tőle és a Zoológiai Társaságától.

A fiú zaklatott, de azért boldogulunk.

3.12.07 – Azt hiszem, jobban hihettem volna a fiúnak. Nick rátalált erre a Rils nevű fazonra és megegyezett vele. Én magam fogok meg­győződni róla, hogy alkalmas lesz-e kísérőnek Negilahnon, most mindeneetre úgy tűnik, hogy igen.

Remélhetőleg jobban lő, mint Nick. A tegnapi lőgyakorlat alapján nem vagyok biztos abban, hogy sok esélyünk lenne, ha én valami ok miatt éppen nem tudnék fegyvert ragadni. Nem szabad megfeledkeznem arról sem, hogy Nicket le kell állítani, hogy ne küldögessen mindeféle üzeneteket a barátainak, míg együtt vadászunk.

A fiúnak meg kell tanulni összpontosítani.

3.14.7 – Rils jónak tűnik. Először egy kicsit ideges voltam, de ki nem az, aki ilyenbe vág bele. Rils már használt fegyvert régebben is, de majd meglátjuk. Hasonló szintű szerintem, mint Mick, de azért Nicknek is adok esélyt. A fiú javulóban van.

Akárhogy is, ha én elpatkolnék, bajban lennének. Nem kéne elpatkolnom.

Ha a múltat eltemettem volna, akkor most egy Vormaen nevű ember kiásta volna. Phillel hozakodott elő és megpróbált kérdezősködni az évekkel ezelőtti események felől. Azt állította, hogy az embereket aggasztja, miszerint én háborút akarok indítani.

Ha kell háború miatt aggódni, akkor azt biztos, hogy nem én indítottam.

3.19.07 – Felmentem a felszínre és megleptem Boy Wondert, hogy megnézzem a Kacsái játékát. [3] Két meccs és két győzelem. Nem is említve, hogy kellemesen telt az idő a Nick fiúval.

Nick persze elfelejtett szólni az útról Rilsnek, úgy hogy ő biztos egész hétvégén várta a negilahni utat.

Jó fiú, csak szétszórt.

3.22.07 – Rossz éjszakám volt. Rémlátomások gyötörtek. Sose láttam életemben még ilyet.

Cate egy órán belül várja a jelentésemet. Még most sem tudom pontosan, miféle egy nő, úgy hogy gondosan meg kell válogatni a szavaimat. A Kor bezárása most senkisek sem tenne jót.

3.27.07 – Azt nem állítanám, hogy meglepődtem volna, de nem ilyen reakciót vártam tőle. Cate nem egészen olyan, mint amilyennek gondoltam.

Negilahn nyitva marad. Az a valami, ki tudja miért, nem merészkedik az állomások közelébe.

Van rá pár elméletem. El kell töprengenem magamban, mielőtt még egy másik hosszú útra indulnék Rilsszel és Nickkel.

Van rá pár elméletem.

5.3.2007 – Nem érzek már olyan vágyat a naplóírás iránt, mint korábban. De ettől függetlenül nem árt valamit papírra vetni.

Már két hete kutatjuk az állomások környékét és az elpusztulások száma láthatólag lecsökkent.

Normális körülmények között ez jó hír lenne, persze az is, de a populáció számának általános csökkenése fő okának idővel ki kell derülnie.

Biztos vagyok benne, hogy nem betegségről, járványról vagy ilyesmiről van szó.

Ragadozóról van szó, méghozzá egy nagyon aljasról. Most végre meg is pillantottam.

Miközben ezeket írom, Cate üzenetet küldött. A fiút kirúgták a DRC-től. Feltételezem, hogy a Jazz-zel, Heaven-nel és Sydney-vel való bonyadalom kavarta meg a szegény fiút. Megpróbáltam figyelmeztetni.

Nem mondhatnám, hogy meglepett a dolog. Kár. Nem tudhatom biztosan, hogy mit jelentett neki a velem való munka, de azt hiszem, sok jót nem.

Jó lenne felkeresni Nicket és megtudni, hogy mik a tervei.

- - - - -

Megjegyzések

[1] Cate Alexander egy játékbeli szereplõ volt 2007-ben, a DRC igen nagy befolyású új tagja. Tulajdonképpen õ volt a játékbeli megtestesítõje a GameTap-nak, aki 2007-ben felkarolta a Cyan online játékát.
[2] Utalás nyilván arra, hogy a The Path of the Shell-ben Sharper egy új naplót kezdett vezetni.
[3] Spokane Ducks – egy kézilabdacsapat.


Vissza