Sinkha 2.
(0. epizód)

Sinkha (folytatás)


A lány az élő, óriási sinkha űrhajóra, Darcronra kerül. Kiderül, hogy az űrhajó belseje szinte egy külön világegyetem: szimulált, de fizikailag valódi világ, csodaszép tavakkal, hegyekkel, völgyekkel (aki ismeri a Star Trek: Next Generation-t, és tudja, mi a holodeck, annak lehet fogalma a dologról). Eddig egy kietlen bolygón vasfalak között élt, ez itt az ellenpontja, szinte a mennyországnak tűnik...Mave, egy apró kis repülő csészealjra emlékeztető sinkha szegődik vezetőjéül és tanítójául, hogy megismertesse Darcronnal és a sinkhák történetével, életével.


Darcron kilátófedélzetén közben Jehod és Aker arról társalog, hogy a gyüjtött adatok birtokában lassan megfejthetik az évezredes titkot, hogy kik is lehettek Thalissar igazi építői, és hogy valóban város-e a város...


Közben az emberek műszerei is mutatják, hogy valami furcsa folyamat indult be a bolygó túlsó oldalán, pontosan átellenben Thalissarral. Az Ahx odarepül s egy szinte városnyi átmérőjű irdatlan függőleges aknát találnak, amiről azt sejtik, hogy egy hatalmas, ősöreg inaktív térkapu. Nekifognak kikutatni, de alig látnak hozzá, furcsa szikrák pattannak, valami szörnyűség repül feléjük, éppen csak sikoltani van idejük…


Nem sokkal később a sinkha űrhajó is ugyanoda tart. Sinkha főhős is kiszáll körülnézni, megtalálja az emberek űrhajóját, már csak roncs.Valami erő a sinkhákat is befolyásolni próbálja, de ők már nem könnyű prédák, így az ismeretlen valami csak annyit bír elérni, hogy Aker nem tud Darcronra visszatérni, Darcronnak sem képes ártani, azonban mind messzebb taszítja a bolygótól.Mave azonban Aker segítségére siet.Aker társa sugallatára fegyverével átégeti a sziklát, hogy megtalálja a titokzatos valamit vagy valakit, akiről már sejtik, hogy a bolygó őslakója, évezredek óta rejtőzik a mélyben, s köze van a város keletkezéséhez is. Az azonban mindenféle virtuális valóság trükkel fedi el magát.
Aker végül is eléri, borzasztó egy szörnyeteg, aki letapogatva a sinkha agyát és rájőve az emberi lány iránt érzett vonzalmára, védekezésül kiteleportálja a lányt az űrhajóról, le magához, most már valódi élő pajzs gyanánt.

 

A sinkha azonban elpusztítja a lényt, de egyúttal Hyleyn testét is.

Csak a lány feje marad meg, de a sinkhák határtalan lehetőségeit ismerve, biztos, hogy új testet kaphat, méghozzá a tökéletlen emberinél sokkal jobbat… De ez már egy következő történet.

A Sinkha-ból filmet is terveztek készíteni, ebből azonban nem lett semmi. A filmbeli történet egy kicsit eltért volna az eredeti CD változattól, több benne az akciójelenet, és a befejezés is eltérő. Ennek elkészült egy szépen illusztrált novella, kisregény változata is, ami rákerült a következő, Hyleyn CD-re és a Virtualviews honlapjáról szabadon letölthető. A novellaváltozatban sok mindent megtudhatunk a bolygóról, városról, Hyleynről, stb., érdemes elolvasni, akinek nem gond az angol.

Letöltés: PDF

Néhány videoklip ízelitőül: 1  2  3