Sinkha — Atmosphere


Atmosphere (2007)

Újabb öt év várakozás után megszületett egy újabb CD, amely azonban két folytatást is tartalmaz: a harmadik részt Atmosphere és a negyediket The Planet of the Clouds (A felhők bolygója) néven. Nyomtatott képregény formában már valamivel korábban megjelentek. Ez a két folytatás is csupán egy CD-re írt nagyon szép, de közönséges kép­regény hanggal és néhány clippel kiegészítve. Kár. Az egészből sokkal többet ki lehetett volna hozni. Mindazonáltal a sci-fi képregény kedvelőinek csak ajánlani tudom, végül is postaköltséggel együtt sem kerül többe, mint egy zenei CD.

Hyleyn és barátnője Darshine az Anccown bolygó város nagyságú űrkikötőjébe érkeznek, amely, mint a nagy kikötők általában, gyanús elemekkel teli gyanús hely. Egy Shwogo nevű "úriembert" keresnek üzleti céllal, azonban léprecsalják őket.

Valaki az útjukat állja és bizonyos szolgáltatásokat követel a két szexi lánytól az útbaigazításért cserébe. Ez a meggondolatlanság az életébe kerül. Több kalamajka után a rendőrség rájön, hogy a két lány tulajdonképpen sinkha, ezután sürgősen békén­hagyják őket.

Eljutnak Shwogo kapitányhoz, aki azzal foglalkozik, hogy jó pénzért szállít kivándorlókat az Eyenre, a sinkhák paradicsomi bolygójára. Ő sem veszi észre, hogy a lányok sinkhák, és felajánlja, hogy elviszi őket. A két lány látszólag belemegy a dologba. Közlik, hogy ők egyúttal kereskedők, hatalmas konténerük van, valamit el szeretnének adni a sinkháknak: egy khahaek szuperfegyver legfontosabb alkarészét. Shwogo és társa látszólag belemegy a dologba, hogy elszállítsa a két lányt és csomagját, valójában azonban sötét terveik vannak. A lányoknak útközben feltűnik, hogy csak ők ketten vannak az utastérben – s hamarosan kinyílik a zsilipajtó, hogy mindent kiszippantson az űr. A kapitány így akar meg­szabadulni tőlük (mint minden utasától, akik a nemlétező Eyenre vettek nála jegyet). Persze a sinkha lányokon ez a trükk nem jön be, helyettük a kapitány és társa lesznek saját maguk áldozatai. Hyleyn és Darshine kíváncsian figyelik, hová is viszi őket az előre beprogramozott űrhajó.

Közben kiderül, hogy Hyleynnek az utóbbi éjsza­kákon látomásai voltak, a khahaekek jelentek meg álmában, most pedig ébren is furcsa érzései vannak. Hirtelen minden megváltozik körülötte: egy khahaek virtuális valóságcsapda alakul ki körülötte. Megjelenik egy khahaek és a csomagjuk tartalmáról érdeklődik, de Hyleyn semmit sem árul el. Darshine mindebből semmit sem vett észre, azt hiszi, Hyleyn megint csak képzelődött.

Közben űrhajójuk megérkezik a végállomáshoz: a Cha-Dedres óriási gázbolygó körül keringenek.