Planet of the Clouds

The Planet of the Clouds (2007)

Hyleyn és Darshine a Cha-Dedres gázbolygó örökös hurrikánjai fölött lebegő űrállomásra érkeznek. Itt azonnal udvarias, de határozott vizsgálatnak vetik alá őket, hogy nincsenek-e a testükbe mikrofegyverek beépítve?

.

Itt is kereskedőnek adják ki magukat. Kiderül, hogy a felhők alatt egy óriási város van, ahol milliónyi ember mesterséges álomban, virtuális paradicsomban tölti életét. Valami azonban nem stimmel a két lány azonosításánál, mert hirtelen ellenséges hangra vált az ellenőrzés, közölve, hogy nem mehetnek tovább, sőt kivégzik őket. A lányok ekkor leleplezik magukat. Az űrhajó alatti hatalmas csomagjuk burkolata szétfoszlik, s Darhsine űrhajóteste bukkan elő. A fedélzeten Darshine egyesül saját magával, aztán usgyi...A felhők közötti furcsa városra repülnek. Itt váratlanul régi sinkha ismerősükkel, Jaroddal futnak össze, mindkét fél őszinte meg­lepetésére. A városban sinkha technikával tartják az embereket álomban a koporsószerű kamrákban. Jarod véletlenül fedezte fel a helyet. Kiderül, hogy a legtöbbjük már halott, néhány ezer van csak életben, mivel a város karbantartását elhanyagolták. A lányok is elmondják utazásuk célját: egy összetört khahaek űrhajóból ellopták a sinkhákra is veszélyes fegyvert, s Darcron utasítására meg kell találniuk. A lányok elhíresztelték, hogy valaki ellopta a fegyver aktiválásához szükséges alkatrészt. A tolvaj bevette a cselt és elindult az alkatrészt megkeresni, a lányok pedig követték, hátha így ráakadnak a rejtekhelyre.

Az életbenmaradt emberekért Darcron jön el, hogy egy biztonságos, nyugodt helyre szállítsa őket. Hyleyn megkéri Darcront egy teljes pszichológiai kivizsgálásra, mivel továbbra is aggasztják látomásai. Darcronnak ebből jön a nagy ötlete. A bolygó körüli gyűrük egyike mesterséges, egy hatalmas gyűrűváros. Virtuális valóságot generál: két kahaeket. A tolvaj igazinak véli őket s felajánlja nekik a fegyvert (időközben rájött, hogy tökéletesen működőképes). Bizonyságul, hogy a fegyver igazi, rálő az éppen arra közeledő Darcronra - vagyis virtuális Darcronra. A lövés elárulja az igazi Darcronnak a fegyver hollétét. A fegyver megkerül, a tolvaj is elnyeri a büntetést, mindenki boldog, Hyleynnek is befut sinkha barátja. Nem tudják, hogy valahonnan messziről egy igazi Kahaek figyeli őket...

Néhány videoklip ízelitőül: 1  2