Myst Online : Uru Live

MOUL
A Nexus és a KI rövid grafikus összefoglalása

A csöppnyi Nexus Kor a te személyes elosztóállomásod, pályaudvarod, ahonnan sokfelé lehet továbbmenni, nyilvános és privát helyekre, ide érkeznek másoktól a meghívásaid, stb. Érintsd meg a terminál bal oldalát. A kinyíló ernyő legtetején alaphelyzetben a te Társaságodba (Bevinedbe) vezető link látszik. Kinyitáskor a városba vezető kapcsolatok látszanak, most még csak a kikötő (ferry terminal). A "public links" alatt a többi Társaságba vezető kapcsolatok látszanak (pl. a Guild of Greeters helyen könnyű segítséget kapni), "private links" a neked érkezett meghívások, a "personal links" a saját privát Koraidba vezetnek. Ezek száma idővel gyarapszik.

Nexus

A KI, a D'ni kommunikációs eszköz

A KI-t az F2 gombbal lehet részben vagy egészen kinyitni, vagy a képernyő alján baloldalt felbukkanó ikonra kattintva.

Az F2 gombot egyszer megnyomva kinyilik a kis KI és az alábbiakat láthatjuk:

KI

Az F2 gombot még egyszer megnyomva (vagy a fenti kis KI megfelelő gombjára kattintva) kinyílik a teljes KI, amelynek három menüje van. Az első menű baloldali oszlopában választhatjuk ki, hogy a jobboldali lista mit mutasson: a mások által küldött üzeneteket és képeket (Incoming) vagy az egyes Korokét:

KI

A középső menü a játékosokat mutatja, valamint a lista alján a már meglevő Koraink vannak felsorolva, innen küldhetünk meghívót másoknak a saját Korainkba (amik majd megjelennek az ő Nexusuk privát kapcsolatainál).

KI

Ha valamelyik listán egy névre kattintunk, az megjelenik baloldalt felül (mint az ábrán Artemisia), valamint a baloldali lista egyes elemei mellett egy háromszög gyullad ki. Ha egy háromszögre kattintunk, akkor az ábrán látható dolgok történnek:

(A kirekesztés akkor jó, ha valaki felszólítás ellenére zaklat minket. Ha kizárjuk, semmiképpen sem tud üzenni nekünk.)

A harmadik menüben néhány dolgot lehet beállítani:

KI

Az alábbi ábra mutatja a képek és levelek küldését egy másik játékosnak, vagy átvitelét egy másik könyvtárba:

KI

Fényképet úgy készíthetünk, ha rákattintunk a kis KI felső részén levő "szemre", vagy megnyomjuk az F5 gombot. Túl sok képet nem csinálhatunk, a KI 6-8 kép után megtelek, törölni kell a régieket. A képek azonban megörződnek a számítógépünkön is a My Docoments\Uru Live\Kiimages könyvtárban mint jpg fájlok. A fájlok szerkezete kicsit eltér a szabványostól, nem minden képnéző képes kinyitni, de például az Irfanview-nak vagy Photoshopnak nincs gondja velük.

Mint fentebb is írtuk, a KI nagyon részletesen van itt leírva, a fenti alapokon túl még sok egyéb érdekes dologra is alkalmas.


Az Uru, Myst és D'ni világ története dióhéjban. Legalább az elejét és a végét olvasd el.
Myst és Uru dolgok magyarul
Uru könyvei, levelei, beszédei lefordítva
online Uru kislexikon

Készítette: Norfren

Chrome , Firefox és Safari böngészők használatára optimalizált.