Torchwood könyvek
magyarul

Könyvek magyarul

A Torchwood sorozat AXN sci-fi csatornán történő bemutatójával nagyjából egyidőben magyarul is megjelent az első Torchwood könyv Esős napok Cardiffban (Another life) az Elektra könyvek kiadásában.

Az időjárás eléggé aggasztó, egy­foly­tában esik az eső, és egyre sötétebb felhők közelednek Cardiff felé. A víz­szint folya­mato­san emel­kedik, a höm­pölygő ár hama­rosan el­árasztja a partot, a házakat, az egész várost. Ez azonban pillanatnyilag mellékes. Ugyanis egy különös gyilkos járja az utcákat, hajléktalanokat öl, hogy hozzájusson a gerincvelőhöz. A támadó nem ember, valami más. A helyszínen megjelenik egy fekete terepjáró. Az ügyet átveszi a TORCHWOOD.

A Doktor Who (Ki vagy Doki?) sorozatból ismert Jack Harkness kapitány, miután a Torchwood tagja lett, átvette a cardiffi bázis parancsnokságát. A város mellett húzódó átjárón, a Hasadékon át érkező földönkívüliek és egyéb megmagya­rázhatatlan jelen­ségek nyomába ered csapatával, melynek tagja egy volt rendőrtiszt, Gwen Cooper, egy komputerzseni, Toshiko Sato, egy orvos, doktor Owen Harper, valamint a nélkülözhetetlen mindenes, Ianto Jones.

Kedvcsinálónak itt van néhány oldal letölthető pdf fájlként. A következő könyv is kikerült a nyomdából 2010 december elején, a címe: James Mayer (Border Princes)

Hogy milyen egy átlagos hét Car­diffban? Semmi rend­kívüli. Néhány békés járókelőt ugyan megvadított egy földönkívüli szuper szudoku, másokat pedig a droonlárvák döntöttek ágynak, olykor feltűnt egy szellemtemplom, a külvárosban pedig egy droid kezd mészárlásba, és a változatosság kedvéért egy dimenzió­törés is létrejött. Az átlagpolgárok ebből mit sem vesznek észre, hiszen TORCHWOOD feladata nemcsak az, hogy elhárítsa a veszélyt, de az is, hogy titokban tartsa. Jack Harknesst mégis nyugtalanítja valami, egy különös tárgy, amiről szinte semmit sem tud.

A Doktor Who (Ki vagy Doki?) sorozatból ismert Jack Harkness kapitány, miután a Torchwood tagja lett, átvette a cardiffi bázis parancsnokságát. A város mellett húzódó átjárón, a Hasadékon át érkező földönkívüliek és egyéb megmagyarázhatatlan jelen­ségek nyomába ered csapatával, melynek tagja egy volt rendőrtiszt, Gwen Cooper, egy komputerzseni, Toshiko Sato, egy orvos, doktor Owen Harper, valamint a nélkülözhetetlen mindenes, Ianto Jones.

Ebből is itt van néhány oldal előzetesnek letölthető pdf fájlként.

Sajnos, a 2011. májusra ígért következő könyv (A Scotus klinika (Slow Decay)) nem jelent meg, és így véget ért a magyar TW kiadás.