Uru szómagyarázat

Az Uru szómagyarázat ezen verziója csak az önálló Uru - Ages Beyond Myst (ABM) és a The Path of the Shell (TPOTS) CD játékok anyagát tartalmazza.

Itt található a 2007-2008-ban működött és 2010 februárban ismét beindult Myst Online - Uru Live verzió.


Rajongók által készített Korok

Az Uru kalandjátékban nagyon sok olyan hely, elnevezés van, Uru D'ni kalandjátékami ismeretlen az új felfedezők számára (sok még az első felfedezők szlengjéből származik). Itt ezeket gyűjtöttük össze segítség gyanánt. Szükség volt erre amiatt is, hogy a fórumokon jobban szót értsenek egymással az emberek. Tudjuk, hogy ezzel akaratlanul is tippeket adunk, azonban igyekeztünk ezek számát a minimumra csökkenteni. Az eredeti angol változat még a béta teszt során született 2003-ban, azóta bővül és alakul. Úgy érezzük, hogy egy magyar fordítás is elkel talán. Ez az angol változathoz képest kicsit bővebb, mivel az átlag magyar játékos kevésbé ismeri a rengeteg háttérinformációt, ami az Uruval foglalkozó weblapokon található és bizonyára még kevesebben olvasták azt a három könyvet, ami a D'ni és Atrus történetéről, a Myst, Riven és Exile előzményeiről sokat elmond. A magyarítással voltak gondok, egyes megfeleltetések sutának tűnhetnek – azonban ha az angolban mertek új fogalmat kapcsolni egy szóhoz, akkor miért ne lehetne a magyarban is?

Rózsaszínnel az alapjátékhoz tartozó és néhány általános dolog van írva. A sárga és narancssárga címszavakban írtak csak a kiegészítőcsomagokban (To D'ni és Path of the Shell) érhetők el. A halványzöld színnel írtak a játékon kívüli, ú.n. OOC címszavak.

Ezekre az apró ikonokra klikkelve vagy megérintve egy kis kép nyílik ki.

ver. 2015.5.23.
Néhány halott link frissítése, cseréje, apró korrekciók 2022.6.30.

 

Nagyon sok kiegészítő információ található többek között a Openuru.org wiki, The Guild of Archivists, D'ni Explorer archivum, Wikipedia (Myst) és a Wikipedia (Uru) honlapokon. Magyarul sok mindent találhatsz Norfren lapjain is.

Végigjátszás: itt

 

Ne felejtsük azonban, hogy minél részletesebbek a leírások, annál nagyobb az esélye, hogy a játék poénjait akaratlanul is lelőjük!

Készítette Norfren (with many thanks to Taliametris, Ayli and Myrlein for their help).

Minden javaslat, észrevétel szívesenlátott: Norfren – Nyugodtan tehetsz egy linket erre a lapra, azonban írd meg, légy szíves.

Készült Editpad Pro szerkesztővel, a Firefox és Chrome böngészőkre optimalizált

 

Ferry terminal

First landing

Aegura harbour

Ahnonay

Ahnonay