Torchwood

Hírek

2011. szeptember – Egyelőre még semmi konkrét hír, hogy lesz-e következő évad. Addig is érdemes beleolvasgatni az újságok elemzéseibe.

Independent

"Páratlan stílusban, az utolsó pillanatig tartó csavarokkal és fordulatokkal ért véget a Torchwood Miracle Day. A Blood Line az első epizódhoz hasonló volt folyamatos, székhez szögező cselekménnyel... Meglepő volt még a Blood Line sokat ígérő befejezése. Az előző évadok fináléi eléggé sivárok és reményvesztettek voltak, azonban a negyedik évad vége azt sugallja, hogy a csapat tovább fog ténykedni a Föld védelme érdekében... A műsor transzatlanti jellege egyfajta teljességérzést és egyedülálló üzleti lehetőséget kölcsönöz a sorozatnak, amit ha lehet, meg kellene tartani. A Torchwood jövője fényesnek látszik. Reméljük, hogy még többet látunk belőle jövőre".

Egy másik kritikus kevésbé lelkes:

"Egy ilyen sorozatot összefoglalva ismertetni olyan, mintha a sumér történelmet akarnánk 10 percbe sűríteni. Sőt, még rosszabb is annál, mert az alkotóktól kapott langyos massza tele van máshová kapcsolódó és szétbogozandó keresztszálakkal... Katolikus elemek, részletesen ábrázolt kínzások, és meleg szappanoppera bizarr keveréke..."

The Guardian

"Tíz hét kínlódás után a Miracle Day zihálva befutott a célba. És tudják, mit? Tulajdonképpen egész élvezhető volt. Hagyjuk magunkat sodorni az ostobaságokkal és aztán a fináléban a legjobbakat hozza ki magából, robbanásokkal, vérözönnel és minden fordulatnál filozófiai zsákutcákkal."

Telegraph
GamesRadar
Los Angeles Times
Tv.com

AssignementX

"Az utolsó epizód egész jól gatyába rázta az évadot. Mint már elmondtam, az évad közepe táján a cselekmény fonala eléggé össze-vissza kanyargott, de aztán a végefelé visszatalált a vágányra. Volt néhány szimpatikus, a Torchwoodban korábban nem látott pillanat Jack és Gwen között. A sok új szereplő néhány helyen talán túlságosan felvizezte a történetet az olyan vérbeli Torchwood rajongók számára, akik csak Jacket, Gwent, Rhyst és a többi ismerős arcra lettek volna kíváncsiak... Mindent nyitva hagytak egy ötödik Torchwood évad számára, de őszintén szólva, a magam részéről szívesebben venném, ha az egyetlen hosszú felszabdalt történet helyett visszatérnének az egy rész - egy történet stílushoz."

2011. november – Julie Garland, a Torchwood executive producere bevallotta, hogy nem tudja még mi lesz a sorozat sorsa. A jövőt illetően "minden lehetséges". A Starz főembere, Chris Albrecht szerint a Torchwood biztos nem tér vissza a közeljövőben Russel T. Davies egyéb elkötelezettségei miatt és egyébként sem úgy tervezték, hogy ez egy minden évben rendszeresen jelentkező sorozat lenne. Itt. Ugyanitt a digitalspy-on egy elemzést is olvashatunk: Success or failure - Siker vagy bukás?

Barrowman egy minapi interjúban szintén ugyanezt mondta: If there's a pause button, we've pushed the pause button now because we don't know what's happening - Ha létezik szünet gomb, akkor azt most megnyomtuk, mert nem tudjuk, mi fog történni.

2012. január – Eve Myles biztos benne, hogy 2012-ben semmi sem fog a Torchwood táján történni, talán 2013-ban... s John Barrowmannal együtt azon a véleményen vannak, hogy a sorozat rajongói megérdemelnék a sorozat tisztességes lezárását.

2012. március – Chris Albrecht, a Starz egyik vezére szerint idővel lehetséges a Torchwood folytatása. Más közös projektek miatt folyamatosan kapcsolatban vannak a BBC-vel (DaVinci's Demons és Harem), azonban a sorozat Russell T. Daviestől függ, "ő azonban mostanában nagyon elfoglalt és időbe telik, míg ismét a Torchwooddal tudna foglalkozni." Itt

2012. november – Kiderült közben, mivel is van Russel T. Davies annyira elfoglalva: 2012 október 29-én útjára indította a CBBC-n, a BBC gyerekcsatornán a Wizards vs. Aliens (Varázslók kontra Idegenek vagy Varázslók az idegenek ellen) című új sorozatánsk első évadát. RTD megismételte azt a már máshol is elhangzott állítást, hogy a Torchwood nincs eltörölve, csupán bizonytalan időre jegelték...

John Barrowman és testvére, Carole E. Barrowman interjút adott közös Torchwood könyvük, az Exodus Code megjelenése alkalmából. A könyvet Carole írta, John pedig az ötletgyáros volt. (Itt) A könyv pár hónappal a Miracle Day megrázó eseményei után játszódik.

2013. augusztus – Már említettük a DRW hírek között, hogy John Barrowman és Alex Kingston pár hónapja arról beszél­gettek egy üveg pezsgő mellett, hogy milyen jó lenne egy spin-off sorozatot indítani, amelyben ők ketten lennének a főszereplők, hiszen mind River, mind Jack életútjában sok az ismeretlen szál. Egy újabb TV interjúban Barrowman az elképzeléseit pontosabban is körvonalazta:

"Látni szeretném kettőjüket még a találkozásuk előtti időben, aztán ahogy találkoznak a Doktor nélkül, vagy valami hasonlót, ahol mindketten kalandor hősök. Olyasmit, mint amilyen a Start Trek is volt a legeslegelején, csak mennek ide-oda és világokat mentenek meg anélkül, hogy túlságosan belebonyolódnánok, de persze mindig belebonyolódnak. A jó érdekében rossz dolgokat is művelnek, de aztán minden jól sül el."
"Kezdetben eléggé tartózkodóak egymással szemben, mivel mindketten nagyon erős karakterek. Nagyon flörtölősek! Sok burkolt gyanusítgatás. Sokáig nem foglalkoznak egymással, ez ugyanis túlságosan is kiszámítható lenne. Egy ideig összezárva kell lenniük egy űrhajóban."
Barrowman azonban le is hűtötte a fanok reményeit azzal, hogy mindez nem rajtuk múlik. A Twitteren sokszor kérdezik, hogy "Mikor lesz újabb Torchwood évad? Találkozik-e a jelenlegi Doktorral?... Mindez nem rajtam múlik, hanem a BBC-n... hogy mikor törlik le port a showról. Finanszírozáson és pénzen múlik."

2014 – Semmi lényeges hír. Illetve negatív esemény, hogy a Starz honlapjáról teljesen eltűnt a Torchwood, mintha nem is lett volna. Nagyon úgy néz ki, hogy ők teljesen kiszálltak a dologból.

A DigitalSpy lapjain azonban megjelent egy rövid, a sorozatot méltató cikk, hozzátéve, hogy a fanoknak még mindig kitartanak az eredeti szereplőgárda mögött.

2015 – A Torchwood sorozat továbbra is a tetszhalál állapotában van, John Barrowman szerint jelenleg szó sincs a TV-sorozat visszatéréséről, bár a jövő nyitott. Barrowman jelenleg Malcolm Merlyn szerepét játsza az Arrow (Nyíl, magyarul Zöld Íjász címmel forgalmazták) című TV sorozatban. Barrowman azonban 2015-ben Jack Harkness kapitányként mégis csak visszatért egy 6 részes hangjáték erejéig...

2016 – ...amely több, mint 30 résszel gyarapodott 2020-ig (Bővebben). A 2016-os San Diego-i Comic Con rendezvényen John Barrowman kijelentette, hogy "...hétfőn telefonbeszélgetést folytattam arról, miként lehetne a Torchwoodot ismét a képernyőre hozni." Ez és a hangjátékok életbentartása arra utal, hogy megvan még a rajongók részéről az érdeklődés és talán nincs még minden veszve.

2020-2021 – Bár ezt a sorozatot gyakorlatilag el lehet temetni, Jack Harkness kapitányt azonban nem! A DW sorozat 2020/5 történetében (The Fugitive of the Judoon – A judoonok üldözöttje) a kapitány ismét megjelent és egy titokzatos üzenet átadására kérte meg a Doktor útitársait. Később kiszabadítja a judoonok által bebörtönzött Doktort és együtt harcolnak a Földön az ottani újdonsült dalekok ellen (Revolution of the Daleks – A dalekok újjászületése, DW 2021).