Torchwood

A negyedik évad a harmadikhoz hasonlóan egyetlen történetet alkot, ezúttal 10 darab 50 perces epizódra bontva, amely az Egyesült Államokban, Nagy Britanniában és egyéb országokban játszódik.

1 – The New World – Az Újvilág

    5+♦
(a Csoda jóvoltából az új csapat kezd öszejönni, közben
valakik megpróbálják Torchwood minden nyomát eltűntetni.)

A Föld szembesül a "Csodával": egyik napról a másikra senki sem hal meg, bármilyen beteg legyen vagy szenvedjen halálos sérülést. A Föld a hirtelen növekedni kezdő népesség miatt katasztrófa felé rohan. A CIA képernyőin felbukkan a Torchwood név, hogy aztán percekkel később minden Torchwoddal kapcsolatos adat törlődjön. Egy Esther Drummond nevű ügynök önszántából nyomozni kezd Torchwood után és hamarosan összeszalad a visszatért Jack Harknessel. Jack döbbenten veszi észre, hogy ő viszont a Csoda jóvoltából ismét halandó lett. Az ügybe keveredik egy másik CIA ügynök, Rex Mattheson (aki egy autóbalesetben "halálosan" megsérült). Ő és tőle függetlenül Jack Walesbe utaznak, hogy felkutassák Gwen Coopert. Gwen elrejtőzve él a hegyek között Rhysszel és nemrég született lányával, Anwennel. Jacket, Rhyst és Gwent ismeretlenek megtámadják egy helikopterről. Sikerül Cardiffba menekülniük, azonban az odaérkező Rex őrizetbe veszi és az Egyesült Államokba szállítja mindhármukat.


SPOILER! – Kattints ide a részletes tartalom nyitásához…

2 – Rendition – Kiadatás


(Rex jóhiszeműen át akarná adni a CIA-nak a foglyokat,
de valami házon belül közbejön.)

A Torchwwod csapatot Amerikába szállító repülőgépen probléma adódik: egy CIA ügynök megpróbálja eliminálni őket, Jacket megmérgezi. Gwen és Rex Dr. Juarez telefonos segítségével sikeresen ellenmérget készít. Miután a repülőgép leszáll, Esther és Rex rájönnek, hogy valakik kompromittálták őket és most őrájuk is vadászik a CIA. Fordul a kocka, csatlakoznak Gwenhez és Jackhez és együtt menekülnek. Oswald Danesből közben televíziós celeb lesz, látszólag megbánta tettét.


SPOILER! – Kattints ide a részletes tartalom nyitásához…

3 – Dead of Night – Az éjszaka mélye


(Összejön az új Torchwood csapat, megvan az új ellenfél,
de nagy az ellenszél.)

A csapat kiszedi Friedkinből, hogy már évek óta láthatatlanul irányítják a férfit és készakarva félrevezeti a CIA-t. A nyomok egy titkos raktárba vezetnek, ahol a Philcorp gyógyszergyár már évek óta hatalmas mennyiségű fájdalomcsillapítót halmozott fel, vélhetőleg előre tudtak a Csodáról. Rex rábeszéli Dr. Juarezt, hogy orvosként jusson be a Philcorp főhadiszállására és vigye magával Gwent is a torchwoodi kontaktlencséjével együtt. Kiderül, hogy az Danest pátyolgató Jilly Kitzinger is a PhiCorp alkalmazottja. Új titkos főhadiszállásuk lelepleződött, menekülniek kell, mert a Friedkintől elorozott mobilra Δ hívás érkezett a titkos fölöttesektől.


SPOILER! – Kattints ide a részletes tartalom nyitásához…

4 – Escape to L.A. – Menekülés Los Angelesbe


(Rajtaütés a PhiCorpon, de rajtuk is rajtaütnek.)

A Torchwood csapat áthelyezi magát Los Angelesbe, hogy jobban megfigyelhesse a Phiorpot. Esther felkeresi a nővérét, ezzel azonban a nyomára – és a Torchwood csapat nyomára – jut egy bérgyilkos. A csapat megszerzi egy titkos szerver adatait a PhiCorp közpotból és kiderítik, hogy szerte a világon koncentrációs táborokat szerveznek. A bérgyilkos végül rajtaveszt, de a halála előtt még megemlíti, hogy a "Család" áll a Csoda mögött. Gwen telefont kap Rhystől, hogy az apját elvitték egy, a PhiCorp által szervezett "menhelyre".


SPOILER! – Kattints ide a részletes tartalom nyitásához…

6 – The Middle Men – A közbülső emberek


(A fontos emberek és cégek is csak gyalogok a sakktáblán.)

Az elkülönítő táborban Esther és Rex is összefut a Verát meggyilkoló igazgatóval, aki azonban csak egy utasításokat teljesítő báb. Jack a PhiCorp egyik igazgatóját, Stuart Owenset fogja vallatóra. A PhiCorp is csak egy gyalog a Csoda igazi irányítóinak játszmájában. Owens legjobb tudomása szerint valami "Áldással" kezdődött a Csoda. Gwennek Rhys segítségével sikerül kiszabadítani az apját és felrobbantja az ottani égető modulokat. Rex és társai nyilvánosságra hozzák a táborban tapasztaltakat és az égetéseket, de kevés eredménnyel. A Los Angelesbe visszatérő Gwen a repülőtéren telefonhívást kap, hogy tegye fel a torchwoodi kontaktlencséket: közlik vele, hogy a családját túszúl ejtették, s csak akkor engedik el őket, ha Jacket odaszállítja hozzájuk.


SPOILER! – Kattints ide a részletes tartalom nyitásához…

7 – Immortal Sin – Az örökkétig tartó bűn


(Vajon mi rosszakat is tehetett Jack hosszú élete során?)

Gwen engedelmeskedik az utasításnak, elkábítja Jacket és autón elindulnak a megadott helyre. Közben sok mindent kibeszélnek magukból. Visszaemlékezés: 1927-ben Jack egy küldetése során New Yorkba érkezik és a szeretője lesz egy Angelo nevű olasz bevándorló. Jack halhatatlansága azonban félelemmel tölti el őt és a vallásos olasz közösséget. Jack megkínzása és vére a kiindulási alapja a későbbi Csodának. Angelo akkor végül megmenti Jacket.

A jelenben Rex és Gwen megérkeznek a megadott helyre, ahol egy hölgy fogadja őket. (Walesben közben Andy és csapata kiszabadítja Gwen családját.) Esther és Rex is megjelennek a helyszínen és némi csetepaté után a hölgy rábeszéli Jacket, hogy kövesse őt, mert már nagyon régóta várja őt Angelo, a Csoda igazi ismerője.


SPOILER! – Kattints ide a részletes tartalom nyitásához…

8 – End of the Road – Az út vége


(Egy régi, hm... szerelem következményei.)

Olivia Colasanto elvezeti őket a nagyapjához, aki már magatehetetlen, eszméletlen beteg. Angelo egész életét a halhatatlanság kutatásának szentelte. Tőle függetlenül azonban a Család (Jack 1927-es feltámadásainak tanúi) is ezt tették. Mr. Friedkin ál-CIA emberei, majd az igazi CIA is lerohanja a házat. Némi zűrzavar után tisztázódik, hogy ki melyik oldalon van. Közben Angelo igazából is meghal, Jack mellett ő volt az egyetlen halandó a Földön. Angelo ágya alatt egy földönkívüli szerkezetet, egy nulltér adót találnak. Jack semmiképpen sem akarja, hogy ez a CIA és az emberiség kezébe kerüljön, ezért egy kritikus alkatrészt magához véve a többiek segítségével megszökik. Az utolsó pillanatban lelövik – Esther az eszméletlen Jackkel az autóban menekül, ő se tudja, hová...


SPOILER! – Kattints ide a részletes tartalom nyitásához…

9 – The Gathering – Az összejövetel


(Minden út Walesbe...öö... Shanghai-ba vezet.)

Jilly Kitzingert a Család Shanghai-ba rendeli, hogy találkozzon az Áldással. Rex a CIA-nál továbbra is az olasz vonalat kutatja, nem sok sikerrel, mert mindig akadályokba ütköznek a Család beépült kémje jóvoltából. Jacket és Esthert Angliába csempészik, Gwen bújtatja el őket Skóciában. Hamarosan Oswald Danes lenyomozza a hollétüket és beállít Kitzinger ellopott laptopjával a táskájában. Kénytelenek együttműködni vele és a csapat titokban ismét összejön Gwennél. A laptopból kiszedett mozaikokból és Rex telefonos segítségével kiderítik, hogy Sanghai és Buenos Aires lehet a két kulcspont. A két város pont egymással átellenben helyezkedik el a földgömbön. Kettéválnak, Esther és Rex Argentínába, a többiek Kínába mennek. Sanghaiban míg Kitzinger szájtátva bámulja az Áldást, egy szállodai szobában különös dolog történik Jack véletlenül lecseppent vérével...


SPOILER! – Kattints ide a részletes tartalom nyitásához…

10 – The Blood Line – A vérvonal


(A vérvonal és a vér vonal két egészen különböző dologra jó.)

A tengely két végén, Shanghaiban és Buenos Airesben a két csapat némi bonyadalmakkal, de bejut az Áldáshoz. Előtte Buenos Airesben a CIA árulója jóvoltából felrobban a teherautó, amin a segítségül küldött fegyveresek és néhány zacskónyi tartalék van Jack véréből. Shanghaiban pedig Oswald Dane okoz bonyadalmakat a testére erősített bomba miatt. Az Áldás, vagyis az azt megtestesítő óriás, a Földdel egyidős lény lényegéről ugyan senki sem tud semmit, Jack is csak találgat, de a Család korábban rájött, hogyan lehet manipulálni és így létrehozni a halhatatlanságot. A torchwoodiak elgondolása az, hogy Jack most már halandó vérét belé juttatva, vissza lehet állítani az eredeti állapotot. A dolog azonban korántsem ilyen egyszerű...


SPOILER! – Kattints ide a részletes tartalom nyitásához…
A hosszú történetnek itt a vége, fuss el véle, de a befejezés nyitott maradt – egyelőre semmi hír, hogy lesz-e következő évad.